København - Betty Nansen Teatret Århus - Øst for Paradis Odense - Café Biografen Aalborg - Biffen Art Cinema
BIOGRAFER
World Cinema DK viser film i disse byer. Klik på en by og læs mere.
 
SE VORES TRAILER
Trailer
 
 
Film og undervisningsmateriale
Yasmin
Rørende skildring af en ung engelsk/pakistansk kvindes dobbeltliv i England, som tilsløret datter i én by og udadvendt hjemmehjælper i en anden. Da 11. september indtræffer, ændres hendes liv dramatisk.
Kærligheds- og kulturmødedrama, UK/Pakistan, 2004 , 87 min.
Instruktion: Kenneth Glenaan
Sprog: Engelsk og punjabi
Den rapkæftede Yasmin lever et ubesværet dobbeltliv som tildækket kvinde i et traditionelt pakistansk hjem i én by og som udadvendt hjemmehjælper i en anden. Hjemme truer et arrangeret ægteskab, mens hun indleder et venskab med englænderen John på jobbet. Så indtræffer 11. september. Yasmins tilværelse ændrer sig markant, og hun oplever hvor svært det er at holde balancen mellem de to verdener, og hvordan de globale begivenheder påvirker hendes personlige liv. Filmen bygger på et utal af interviews med kvinder i det lokalområde, hvor filmen foregår.

Bemærk: Filmen er ikke tekstet og det engelske talesprog går stærkt. Til støtte for forståelsen er der derforet udførligt referat i undervisningsmaterialet, ligesom en grundig oversættelse af de vigtigste dialoger kan findes på www.salaam.dk, under UNDERVISNING / FILM OG MATERIALER / Yasmin.
 

Nyheder fra 
World Cinema DK

Et samarbejde mellem   
www.bettynansen.dk www.salaam.dk www.ofilm.dk