København - Betty Nansen Teatret Århus - Øst for Paradis Odense - Café Biografen Aalborg - Biffen Art Cinema
BIOGRAFER
World Cinema DK viser film i disse byer. Klik på en by og læs mere.
 
SE VORES TRAILER
Trailer
 
 
Film og undervisningsmateriale
Galskab & Tillid - 5 korte dokumentarfilm af unge for unge / C:NTACT
Lån DVD ved henvendelse til C:NTACT på ilan@bettynansen.dk
Dokumentarfilmserie, Danmark, 2007, Varierer mellem 9 og 17 minutter
Sprog: Dansk
Du kan se filmene direkte her på hjemmesiden. Du kan klike på linket under den enkelte film og den bliver ”streamet” til din computer. Hvis din institution har en såkaldt UNI-C Server, ligger filmene allerede dér i en høj opløsning som er særlig egnet til filmvisninger.
Du kan downloade GRATIS undervisningsmateriale til filmene ved at klike på linket nederst på denne side.

Fem unge instruktører har skabt fem vidt forskellige korte dokumentarfilm om, hvad galskab og tillid er for dem. Det er rå dokumentarfilm, der taler direkte til dine elever om dét at være ung i en verden, der indimellem virker ”gal”, fremmed og mærkelig uden at miste tilliden til, at det hele nok skal gå alligevel. Galskab & Tillid er en dokumentarfilmserie produceret af C:NTACT Integration og Uddannelse

Børnetime (8.44 min.)
Hudløst, fortalt direkte ind i kameraet, beretter den fjortenårige irakiske pige Noor Al-Abuddi om det barske liv på asylcentret Kongelunden, hvor hun nu har boet i syv år. Instruktøren Evin har selv boet på et asylcenter i Danmark og har derfor et særligt inderligt ønske om at lade Noor være talerør for dem, vi aldrig hører i debatten om børneasylpolitik – nemlig børnenes egne stemmer.
Instruktør og fotograf: Evin Cilgin. 
Medvirkende: Noor Al-Abuddi og Zina Al-Abuddi. Klipper: Malene Choi.
Læs mere      Se film 

Black Night (15.12 min.)
Maria er sort - hendes hud er i hvert fald sort. Men elles føler hun sig som en ganske almindelig pige fra Jylland - det er bare ikke altid sådan, hendes omgivelser betragter hende. Derfor beslutter Maria sig for at undersøge, hvor ”sort” hun i virkeligheden er og arrangerer en Black Night udelukkende med sorte afrikanere. Men Marias danske veninder forstår ikke, hvorfor de ikke er inviteret med til Black Night?
Instruktør og fotograf: Uzma Ahmed Andreasen. 
Medvirkende: Maria Thandie Stensgaard. Klipper: Ulrika Ekberg. 
Læs mere      Se film 

Peter Pan vs. Den Indiske Prins (16.27 min.)
Marius har altid følt, at han og hans familie var anderledes. Den er ikke en normal dansk familie med sovs og kartofler. Men hvem er Marius så? Han sætter sig for at tage en snak med sin far og spørge ham om ting, som han længe har brændt inde med. Spørgsmål om det at føle sig anderledes, om maskulinitet og om det at blive voksen. Marius vil lære sig selv bedre at kende…
Instruktør: Marius Lathey. 
Medvirkende: Marius Lathey, Lorne Mark Lathey og Irene Gry Lathey. 
Fotograf: Irene Gry Lathey og Erik Hørlykke Gonzales. 
Klipper: Ulrika Ekberg. Musik: Lorne Mark Lathey.
Læs mere      Se film 

Især for ungdomsuddannelserne:
Velkommen til min hud (10.11 min.)
William studerer på universitetet og har Aspergers syndrom. Han lever en almindelig tilværelse, men somme tider har han behov for at skabe sit eget rum og isolere sig med sin musik og sine behov. Han ruller sig ind i gaffatape, fordi tapens tryk mod hans hud letter presset på hans hjerne for de mange indtryk, som han skal omsætte til sit eget sprog i løbet af dagen. Tapen får ham til at føle sig bedre tilpas.
Instruktør og fotograf : Lene Pouline Jane Poulsen. 
Medvirkende: William Hørup Philipsen. Klipper: Dan Loghin. 
Musik: William Hørup Philipsen.
Læs mere      Se film

Gud til Kaffe (16.04 min.)
Erik har fundet meningen med livet. Han synes, at religionerne er helt galt på den, og derfor inviterer han en filosof og to af ”Guds udsendte” til kaffe og en snak om livets store udfordringer. Men hvad kan sådan en filosof, en muslim og en kristen sige om meningen med livet, og hvilken sandhed har Erik fundet frem til?
Instruktør: Erik Gonzales. 
Medvirkende: Erik Gonzales, Arno Victor Nielsen, Erik Boch 
og Abdul Wahid Pedersen. 
Fotograf: Marius Lathey. Klipper: Sami Saif. Musik: DJ Kontant.
Læs mere      Se film

Vedr. hele serien Galskab & Tillid:
 
Et samarbejde mellem   
www.bettynansen.dk www.salaam.dk www.ofilm.dk