København - Betty Nansen Teatret Århus - Øst for Paradis Odense - Café Biografen Aalborg - Biffen Art Cinema
BIOGRAFER
World Cinema DK viser film i disse byer. Klik på en by og læs mere.
 
SE VORES TRAILER
Trailer
 
 
Til læreren
Kære lærer

World Cinema DK henvender sig til dig og dine elever i skolens ældste klasser, på sprogskoler, asylcentre, gymnasier og på de forskellige andre ungdomsuddannelser.
Vi ønsker at bringe unikke filmoplevelser til dine elever fra dele af verden, som ellers ikke ser film fra.

Meningen er at skabe identifikation og kulturforståelse gennem oplevelser af stor kunstnerisk skønhed, værdi eller aktualitet.
Alle de udenlandske spillefilm vi viser, er tekstet på engelsk, da talesproget i filmene varierer mellem forskellige fremmedsprog: urdu, spansk, persisk, fransk m.fl.

Se spillefilmene gratis på det store lærred sidste mandag i hver måned i fire biografer i Danmark. Se programmet her.
Eller lån spillefilmene gratis til brug i klassen. Se udvalget af spillefilm her.

Ind imellem viser vi også vores korte, danske dokumentarfilm, som er skabt af unge for unge om deres personlige historier. De nyeste kan ses direkte på denne hjemmeside. På skoler med UNI-C-server ses de i høj kvalitet, alle andre steder i en lidt lavere. Der er mange at vælge mellem, men her kan du se et eksempel

Et udvalgt af de bedste dokumentarfilm er samlet på dobbelt-DVDen "Det' min virkelighed". Den kan købes gennem Biblioteksmedier. Læs nærmere her

Du kan gratis downloade undervisningsmateriale til både spille- og dokumentarfilm. Det henvender sig direkte til eleven i forskellige fag: dansk, engelsk, billedkunst, historie, samfundsfag, mediefag, kristendomskundskab / religion og musik - helt afhængigt af filmen naturligvis. Der er tilbud til både grundskolen og til gymnasiet. Find undervisningsmaterialet under de enkelte film her. Forskellen mellem materialet til grundskolen og gymnasiet ligger i det medie-faglige afsnit. Det er lettilgængelig til grundskolen - men specifikt rettet til mediefag på ungdomsuddannelserne.

God fornøjelse med de mange spændende film.
Vi ses i biografen!
 
Et samarbejde mellem   
www.bettynansen.dk www.salaam.dk www.ofilm.dk